Sisällöntuotanto

Yritysblogin kirjoittaminen tuo yllättäviä hyötyjä – tiesitkö nämä?

Yritysblogin kirjoittaminen voi tuntua suurelta rutistukselta, mikäli bloggaamiseen ei ole suunnitelmaa. Motivaatiota voi syödä myös, jollet ihan täysin tiedä, miksi yritysblogin kirjoittaminen on kannattavaa alkupanostuksesta huolimatta.

Tämän artikkelin lukemalla saat selville neljä erilaista, ehkä yllättävääkin hyötyä, joita voit yritysblogin avulla saavuttaa!

Yritysblogin kirjoittaminen toimii parempana käyntikorttina

Nettisivuja voidaan pitää yrityksen digitaalisena käyntikorttina ja tietyn tyyppisistä nettisivuista puhutaankin ”käyntikorttisivuina”. Mutta sen sijaan, että annat sivun kävijöille vain perustiedot yrityksestäsi, yritysblogin avulla voit antaa enemmän.

Yritysblogin kirjoittaminen on hyödyllistä, sillä voit nostaa esiin kiinnostavia ja lukijoitasi palvelevia aiheita. Samalla osoitat omaa tietämystäsi, eli blogi antaa katsauksen ammattitaitoosi. Yritysblogin myötä sinulla on oma julkaisu ja alat näyttäytyä oman alasi auktoriteettina.

Yritysblogi lisää uskottavuuttasi oman alasi auktoriteettina.

Kun lukija pohtii palvelun hankkimista, saattaa yritysblogi olla ratkaiseva tekijä palveluntarjoajan valinnassa. Blogin myötä lukijat pääsevät tutustumaan paitsi ammattitaitoosi, myös sinuun (tai tiimiisi) tekijöinä. Tutulta yritykseltä on helpompi ostaa kuin tuntemattomalta!

Näin voit saada liidejä ja kauppaa blogillasi

Yritysblogin kirjoittaminen on loistava väylä osoittaa omaa ja mahdollisen tiimin ammattitaitoa, mutta sen kautta on tietysti mahdollista hankkia ihan suoraan liidejä ja kauppaakin. Hyvin suunniteltu blogiartikkeli nimittäin johdattaa lukijaa kohti toivottua toimenpidettä.

Miten yritysblogilla voi sitten hankkia liidejä eli palveluistasi kiinnostuneita potentiaalisia asiakkaita? Voit hankkia blogin avulla liidejä esimerkiksi näin:

  • Vinkkaa blogissasi aiheeseen liittyvästä oppaastasi tai muusta materiaalista, jonka lukija saa ladattua itselleen antamalla sähköpostiosoitteensa. Näin kasvatat sähköpostilistaasi.
  • Pyydä lukijaa mukaan webinaariin tai esimerkiksi Facebook- tai Instagram-liveen, jonka pidät aiheeseen liittyen. Linkin webinaariin tai muistutuksen live-tapahtumasta voit lähettää sähköpostitse. Saat nettisivujesi kautta osallistujia ja kasvatat myös sähköpostilistaasi.
  • Liitä blogiartikkeliisi linkki kalenteriin, josta lukija voi varata ajan konsultointiin.

Voit ohjata lukijan blogiartikkelista myös esimerkiksi palvelukuvaukseen, jonka kautta hän voi varata ajan tai ottaa sinuun yhteyttä. Samoin blogissa voi olla linkki myyntisivulle, jossa markkinoit blogiartikkelin aiheeseen liittyvää palveluasi tai vaikkapa verkkokurssiasi.

Yritysblogissa voit myös suositella muiden toimijoiden tuotteita tai myydä mainostilaa muille yrityksille. Oman myyntisi lisäksi voit siis tehdä blogissa kaupallisia yhteistöitä ja saada blogistasi lisäksi affiliate- tai mainostuloja. Valitse yhteistyökumppanit kuitenkin huolella: muista, että myös heidän tuotteidensa tai palveluidensa tulee olla hyödyllisiä omalle kohderyhmällesi!

Yritysblogin kirjoittaminen on asiakaspalvelua

Yritysblogin kirjoittaminen auttaa sinua pidemmällä tähtäimellä myös asiakaspalvelussa. Blogiteksteissä voit nimittäin käsitellä yleisiä haasteita, joita kohdeyleisölläsi on. Sinun tai tiimisi ei tarvitse olla henkilökohtaisesti ratkaisemassa jokaista haastetta, sillä lukija voi löytää ratkaisun blogista.

Voit kirjoittaa yritysblogiisi myös ohjeita esimerkiksi verkkokurssiisi tai palvelusi käyttöön liittyen. Siten sinun ei tarvitse ohjeistaa seikkaperäisesti jokaista asiakastasi ihan kaikissa pulmissa, vaan voit linkata kysyjälle blogiartikkelisi avuksi. Blogissa olevan ohjesivun voi luoda myös piilotettuna, jolloin se näkyy vain linkin saaneille tai palveluusi kirjautuneille käyttäjille.

Voit tarjota yritysblogissasi vastauksia ilman, että sinun tarvitsee olla itse henkilökohtaisesti vastaamassa kysymyksiin.

Tietysti voit ja sinun kannattaakin auttaa kohdeyleisöäsi myös sosiaalisen median postauksissasi. Yritysblogissa on kuitenkin mahdollista antaa yksityiskohtaisempia ohjeita, kertoa aiheesta laajemmin ja liittää mukaan muutakin aineistoa, kuten kuvia, videoita, linkkejä ja erilaisia toimintoja.

Blogiartikkeli on pitkäikäisempi julkaisu kuin sosiaalisen median postaus, sillä blogitekstin voi löytää jopa vuosia myöhemmin esimerkiksi Googlesta. Yksittäinen somepostaus hukkuu nopeasti uusien postausten tulvaan.

Blogiartikkelit parantavat hakukonenäkyvyyttä (kunhan kiinnität huomiota tähän!)

Edelliseen kappaleeseen viitaten, blogiartikkelin voi löytää jopa vuosia myöhemmin Googlesta tietyin edellytyksin. Jotta näin kävisi, blogiartikkeli pitää hakukoneoptimoida.

Jos yritysblogin kirjoittaminen on sinulle ennen kaikkea pitkän tähtäimen satsaus markkinointiin ja kirjoitat enimmäkseen ”ikivihreistä” aiheista, hakukoneoptimointiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Hakukonenäkyvyyden parantaminen ei tapahdu hetkessä, mutta hyvin optimoitu artikkeli löytyy Googlen hakutulosten ensimmäiseltä sivulta vielä vuosienkin päästä. Tällä hetkellä ehkä isolta tuntuva panostus yritysblogin kirjoittamiseen maksaa siis todennäköisesti itsensä takaisin. Voit laskea ja verrata, kuinka paljon rahaa kuluisi vuosien ajan maksulliseen mainontaan, jotta nettisivusi pysyisi jatkuvasti hakutulosten kärjessä.

Säännöllisellä julkaisutahdilla parannat hakukonenäkyvyyttä, sillä Google arvostaa sivuja, jotka päivittyvät. Suhteellisen tuoreet julkaisut kertovat myös potentiaalisille asiakkaillesi, että yrityksesi on toiminnassa ja että olet ammattilaisena aktiivinen. Hakukoneoptimoidut artikkelit antavat sinulle näkyvyyttä myös silloin, kun maksullisen markkinoinnin kampanja ei ole käynnissä tai ei tavoita yleisöä niin hyvin.

Älä unohda blogisi tärkeintä tehtävää!

Yritysblogin kirjoittaminen on hyödyllistä monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna:

  • Tuot esiin ammattitaitoasi ja vahvistat auktoriteettia omalla alallasi.
  • Palvelet paremmin sekä nykyisiä että tulevia asiakkaitasi.
  • Sinun on mahdollista saada blogin kautta liidejä ja kauppaa sekä lisätuloja esimerkiksi affiliate-markkinoinnista.
  • Parannat nettisivujesi hakukonenäkyvyyttä julkaisemalla säännöllisesti hakukoneoptimoituja blogiartikkeleita.

Yritysblogissa tuodaan usein esiin julkaisijan ammattitaitoa ja se on kirjoitettu yrityksen äänensävyn mukaisesti. Blogiartikkelin voi hyvin antaa sisällöntuottajan tehtäväksi. Mikäli haluat kirjoittaa itse, mutta blogikirjoittamisen tekniset seikat eivät ole tuttuja, voit jättää blogitekstin hakukoneoptimoinnin ja editoinnin ammattikirjoittajan tehtäväksi.

Blogista on monia suoria ja välillisiä hyötyjä, mutta lopulta yritysblogin kirjoittaminen tehdään aina lukijaa varten. Lukijaa auttamalla edistät myös omia tavoitteitasi.

Vai kumman palveluntarjoajan itse valitsisit: sen, jonka sivulla on vain suppeat yleistiedot vai sen, jonka sivuilta löytyvä sisältö auttaa sinua jo ennen maksullisen palvelun hankkimista?

Taidan arvata vastauksesi!

No joo, mutta maailmassa on jo miljoonia blogeja! Kannattaako blogin perustaminen enää?

Mitä mieltä olet artikkelista? Jätä kommentti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.