Sisällöntuotanto

Yritysblogi 2022 – kannattaako blogin perustaminen enää?

Yritysblogi on pyörinyt ajatuksissasi ehkä jo pidempään, mutta syystä tai toisesta blogin perustaminen on jäänyt tekemättä. Onko jo liian myöhäistä? Kannattaako blogin perustaminen enää vuonna 2022, kun netti on täynnä erilaisia blogeja?

On totta, että blogien määrä vain kasvaa vuosien mittaan. Samaan aikaan blogit ovat kuitenkin eriytyneet, sillä yhä useammalla blogilla on tarkkaan rajattu aihe ja liiketoiminnallinen tavoite. Tämä pitää erityisen hyvin paikkaansa yritysblogin kohdalla, jossa blogijulkaisut ovat väline laajempaan näkyvyyteen ja liidien sekä lopulta myyntien hankkimiseen.

Yritysblogin perustamista ei kannata jarrutella blogien suuren määrän vuoksi. Tämän artikkelin luettuasi tiedät neljä kivenkovaa perustelua sille, miksi yritysblogin perustaminen kannattaa edelleen.

Yritysblogi tuo nettisivuillesi kävijöitä hakukoneista

Hakukonenäkyvyys on monelle yritykselle elinehto, sillä monella alalla “yritystä ei ole olemassa, jollei se näy Googlessa”. Hakukoneesta tehtyjen hakujen myötä saat uusia kävijöitä nettisivuille. Potentiaalisia asiakkaitasi kiinnostavien, laadukkaasti kirjoitettujen blogiartikkelien julkaiseminen parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakukonetuloksissa pitkällä aikavälillä. 

Google ei paljasta numeroitaan, mutta eri lähteiden mukaan se vastaanottaa hakuja maailmanlaajuisesti 3,5 – 5,6 miljardia joka päivä. Suomessa hakuja tehdään päivittäin yli 30 miljoonaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen suomalainen tekee noin 5-6 hakua Googlesta joka päivä!

Vaikka hakumäärissä tietysti tapahtuu vaihtelua ajanjaksosta riippuen, hakujen määrät yleisesti ottaen eivät ole laskemassa. Päinvastoin, hakukonetta hyödynnetään tiedonhakuun yhä moninaisemmissa kysymyksissä. Siispä tilaa ja kysyntää on myös sinun yrityksesi tarjoamalle hyödylliselle sisällölle!

Löytyykö nettisivuiltasi asiakkaidesi kertomuksia palvelustasi? Asiakastarinoiden julkaisu on loistava tapa kasvattaa luottamusta ja kertoa yrityksesi tarjonnasta uusille asiakkaille. Kirjoitan yritysblogiisi artikkelit, joissa asiakkaasi haastattelu sisältyy hintaan!

Blogin perustaminen antaa mahdollisuuksia erilaisten avainsanojen hyödyntämiseen

Pelkkä blogin perustaminen ei vielä tuo liikennettä sivuillesi, sillä yritysblogi tarvitsee myös laadukasta sisältöä. Laadukas sisältö on sellaista, joka kiinnostaa toivottua kohderyhmää ja on hakukoneoptimoitu niin, että kyseiset lukijat voivat löytää blogiartikkelisi hakukoneen kautta. 

Googlessa voi toki käyttää maksettua mainontaa haluamillaan hakusanoilla ja saada sisältönsä siten ensimmäisten hakutuloksien joukkoon. “Mainos” -merkinnällä varustettu sisältö ei kuitenkaan välttämättä herätä lukijoiden luottamusta samoin kuin orgaaninen hakutulos.

Yritysblogi auttaa sinua lisäämään yrityksesi näkyvyyttä niillä hakusanoilla, joilla kohdeyleisösi tekee hakuja.

Voit optimoida blogiartikkeleita eri hakusanoille ja julkaista blogitekstejä juuri niistä aiheista, jotka potentiaalisia asiakkaitasi kiinnostavat. Yrityksesi sisällöt näkyvät hakutuloksissa, kun ihmiset hakevat vastauksia kysymyksiinsä ja näin hakukone ohjaa heitä nettisivujesi sisältöjen pariin. Kun julkaiset blogissa sisältöä laajasti tuotteitasi tai palveluitasi koskeviin kysymyksiin liittyen, parannat yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa selvästi.

Blogiartikkeli on pitkäikäisempi satsaus hakukonenäkyvyyteen, sillä hyvin toteutetun blogin hakukonesijoitukset paranevat kuukausien kuluessa. Mitä enemmän blogissa on laadukasta, hakukoneoptimoitua sisältöä, sitä todennäköisemmin ja nopeammin myös uudemmat artikkelit nousevat hakutulosten kärkeen. Kaiken tekstin ei myöskään tarvitse olla aina täysin uutta, sillä vanhoja artikkeleita voi päivittää. Hyvin kirjoitettu artikkeli tuo kävijöitä hakukoneen kautta vuosien ajan.

Tästä syystä blogin perustaminen kannattaa, vaikka aiheestasi olisi jo kirjoitettu muualla

“Mutta maailmahan on täynnä blogeja, tästäkin on jo kirjoitettu moneen kertaan”, saatat ajatella ja lykätä blogin perustamista taas muutamalla kuukaudella eteenpäin. Kyllä, olet oikeassa. Maailmassa on miljoonia blogeja ja hyvin todennäköisesti yritykseesi liittyvistä aiheista on kirjoitettu aiemmin jossain toisessa blogissa.

Mutta se ei oikeastaan haittaa, sillä asiasisällön lisäksi merkitsee blogin näkökulma ja kohderyhmä. Ajatellaanpa esimerkiksi vaikka laihduttamista, josta on kirjoitettu todella paljon. Voit tuoda aiheeseen uutta julkaisemalla artikkelin, joka käsitteleekin sitä, miksi tietoisuustaitojen harjoittelu voi edistää laihduttamisessa onnistumista. Blogitekstisi voi olla suunnattu tietylle kohderyhmälle, kuten vaikkapa “vinkit laihduttamiseen kiireisille yrittäjille”.

Ihmisillä on erilaisia tilanteita ja taustatekijöitä, jonka vuoksi geneerinen artikkeli esimerkiksi laihduttamisesta ei kosketa sen syvemmin lukijoita. Edellisessä kappaleessa kirjoittamani esimerkit rajaavat aihetta tiettyyn näkökulmaan tai tietylle kohderyhmälle, jolloin blogiartikkeli houkuttelee tietynlaisia lukijoita. Tällainen artikkeli on myös helpompi saada näkymään hakutulosten ensimmäisellä sivulla. 

Yrityksesi tarjoaman blogisisällön kannattaa tietysti keskittyä juuri niihin näkökulmiin, jotka ovat palveluidesi tai tuotteidesi kohderyhmälle olennaisia. Blogin perustaminen edellyttää suunnittelua, sillä yritysblogin menestyminen vaatii laadukasta ja kohdennettua sisältöä hutun sijaan.

Yritysblogi tarjoaa aineksia myös muihin julkaisukanaviin

Sisällön kierrättäminen eri kanavissa vähentää sisällöntuotannon työmäärää, sillä voit ammentaa aiheita sosiaalisen median julkaisuihin blogiartikkeleistasi. Yritysblogia kannattaa tietysti myös mainostaa vähintäänkin yrityksesi kanavissa, sillä se lisää näkyvyyttä ja sitä myötä lukijamäärää.  

Jotta yritysblogin artikkeleista on hyötyä markkinoinnissa sosiaalisessa mediassa, tulee blogiartikkelit kuitenkin olla hyvin suunniteltu. Rajatun, kohderyhmällesi suunnatun blogiartikkelin sisältö toimii yleensä myös sosiaalisen median julkaisuissa, kunhan otat huomioon kyseisen kanavan erityispiirteet. Aihe, näkökulma ja jopa sellaisenaan valmis teksti sinulla on jo blogiartikkelisi myötä.

Hyvin suunniteltu yritysblogi tarjoaa tietysti aineksia myös sähköpostimarkkinointiin. Voit markkinoida uusia blogijulkaisuja sähköpostilistasi jäsenille tai houkutella uusia tilaajia uutiskirjeillesi blogiartikkeleidesi yhteydessä. Artikkeleiden aiheista saat ideoita ja valmista sisältöä sähköpostiviesteihisi.

Yritysblogi vuonna 2022 – blogin perustaminen kannattaa edelleen

Yritysblogin perustaminen kannattaa edelleen. Saat blogin myötä enemmän kävijöitä nettisivuillesi, parannat näkyvyyttäsi hakukonetuloksissa ja voit tarjota kohderyhmääsi kiinnostavaa sisältöä laajasti yrityksesi tarjontaa koskeviin aiheisiin liittyen. 

Hyvin kirjoitettu blogiartikkeli nostaa yrityksesi sijoitusta hakutuloksissa. Saat artikkelista myös ainekset sosiaalisen median julkaisuihin sekä sähköpostiviesteihin. Blogi houkuttelee sivuillesi kohderyhmää: lukijoita, jotka ovat kiinnostuneita yrityksesi tarjontaan liittyvistä aiheista.

Blogin perustaminen ja julkaistavat artikkelit kannattaa kuitenkin suunnitella hyvin parhaimman hyödyn saamiseksi. Yritysblogi ei ole kanava, jossa julkaistaan mitä tahansa höttöä, vaan sisällöllä on tietty tarkoitus ja tavoite. Kun annat arvokasta tietoa ja vinkkejä lukijoillesi, tutustutat heitä samalla yritykseesi ja viet heitä ostopolulla eteenpäin. 

Haluaisitko tietää aiheesta lisää? Seuraa @outikaarinakirjoittaa Instagramissa ja Facebookissa!

1 Comment

Mitä mieltä olet artikkelista? Jätä kommentti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.