Copywriting

Mitä myyntisivulle pitää kirjoittaa? – 5 äärimmäisen tärkeää kohtaa

Olet miettinyt tuotteesi tai palvelusi markkinointia ja esilletuontia, mutta yksi juttu kaihertaa mieltä: mitä myyntisivulle pitää kirjoittaa? Eikä ihme, että asia mietityttää, sillä onhan myyntisivu se, joka vakuuttaa asiakkaan joko ostamaan…tai jättämään tarjouksesi huomiotta. 

Myyntisivun kirjoittamiseen kannattaa siis panostaa. Kokosin tähän artikkeliin viisi ehdottoman tärkeää osiota, jotka myyntisivulta tulee löytyä. Tarkista, että myyntisivultasi löytyvät nämä kohdat, ennen kuin julkaiset sen!

1. Mieti lukijaa, älä itseäsi

Tämä ensimmäinen kohta on haastavaa toteuttaa ihan kaikessa kirjoittamisessa. Ymmärrettävästi on mukavaa puhua itsestä ja omasta yrityksestä, mutta varsinkin markkinointitekstissä ja myyntisivulla kohdista huomiosi lukijaan (josta toivottavasti tulee asiakkaasi). 

Tekstin kohdistaminen lukijalle on äärimmäisen tärkeää varsinkin myyntisivun ensimmäisissä virkkeissä: jos ne eivät puhuttele, lukija lähtee pois sivulta ja toivottua tulosta ei synny. Myyntitekstin otsikon ja aloituksen pitää siis olla niin houkuttelevat, että lukija haluaa lukea tekstin ja klikkaa luettuaan CTA -painiketta.

Valitettavasti joskus näkee myyntisivuja, jotka on otsikoitu esimerkiksi vain tuotteen nimellä. Teksti saattaa alkaa yrittäjän tai yrityksen omalla tarinalla, tai sitten korostetaan myytävän tuotteen ominaisuuksia. Näillekin on toki myyntisivulla paikkansa, mutta yleensä niitä ei kannata laittaa heti sivun alkuun. Keskity ensin lukijaan: millainen hän on ja mikä häntä kiinnostaa?

2. Mikä saa asiakkaasi himoitsemaan tuotettasi?

Toinen kohta, mitä myyntisivulle pitää kirjoittaa, pohjautuu myös potentiaalisen asiakkaasi näkökulmaan. Mikä saa asiakkaasi himoitsemaan tuotettasi? Mikä on se syy, miksi hän ostaisi tuotteesi?

Esimerkiksi Digivallankumouksen Petri Hiissa puhuu oivaltavasti siitä, kuinka ihmiset haluavat todellisuudessa ostaa ratkaisun, eivätkä varsinaisesti tuotetta. Tähän on helppo yhtyä: kukapa meistä haluaisi käyttää rahaa tuotteeseen, joka ei ratkaise mitään ongelmaa tai vastaa mihinkään tarpeeseen?

Mieti siis tuotettasi asiakkaasi näkökulmasta. Minkä ongelman tuotteesi ratkaisee ja miksi juuri sinun tuotteesi on loistava valinta kyseisen ongelman ratkaisuun? 

3. Suuntaa lukijan katse tulevaisuuteen

Potentiaalisella asiakkaallasi on tällä hetkellä jokin ongelma tai tarve, jonka olet auttanut tunnistamaan. Nykytilanteen valjettua on äärimmäisen tärkeää saada lukija näkemään myös tarjoamasi ratkaisun mielekkyys. 

Miten lukijan elämä muuttuu, kun hän saa haasteensa ratkaistua?

Paitsi että kerrot tuotteesi hyvistä ominaisuuksista, auta häntä myös kuvittelemaan tulevaisuus ostamisen jälkeen. Miten lukijan elämä muuttuu, kun hän saa haasteensa ratkaistua? Tuotteesi avulla asiakkaasi siis kohentaa jollain tavalla nykyistä elämänlaatuaan. 

Kuvaile lukijalle uskottavasti, miten hänen elämänsä muuttuu helpommaksi ongelman ratkeamisen myötä. Tähän voit käyttää apuna myös aiempien asiakkaidesi kertomuksia ja arvosteluja tuotteestasi. 

4. Mitä myyntisivulle pitää kirjoittaa omasta yrityksestä? …No ei ainakaan tätä!

Kirjoitin aiemmin hieman yrittäjän ja yrityksen oman tarinan kertomisesta. Tietoa myytävän tuotteen tarjoajasta on hyvä olla myyntisivulla, jotta asiakkaasi voi luottaa kaupan turvallisuuteen ja tietää, keneltä on tuotteen ostamassa. Mutta tätäkin tulee miettiä asiakkaan näkökulmasta.

Älä siis liitä myyntisivulle yrityksesi koko historiikkia tai omaa elämäntarinaasi. Älä myöskään kirjoita pömpöösiä listausta kaikista hienoista arvoista, joihin yrityksesi on sitoutunut. Mieti, mitkä asiat ovat asiakkaallesi tärkeitä ja lisäävät luottamusta (ja sen myötä halua ostaa)? 

Lukijaa ei todennäköisesti kiinnosta esimerkiksi se, milloin menit naimisiin tai valmistuit jostain myytävän tuotteen kannalta merkityksettömästä oppilaitoksesta. Sen sijaan, jos sinulla on tuotteeseen ja erityisesti sen ratkaisemaan ongelmaan liittyvä henkilökohtainen kokemus tai koulutus, se on kiinnostavaa! 

Mieti samoin myös yrityksesi historiikin ja esimerkiksi arvojen kannalta. Tuo esiin niitä asioita, jotka ovat tärkeitä myös tuotteesi kohderyhmälle. Onko kohderyhmäsi kiinnostunut esimerkiksi ympäristövastuullisuudesta vai onko heille erityisen tärkeää luottamus pitkään alalla toiminutta ja tunnettua yritystä kohtaan?

Sen sijaan, että kerrot yleisesti yrityksen historiasta ja toiminnan arvoperustasta, kerro, miten ne ilmenevät tässä kyseisessä tuotteessa ja miten ne vaikuttavat asiakkaan kokemukseen tuotteesta. Sido oma tai yrityksesi tarina asiakkaasi kokemusmaailmaan.

5. Mitä myyntisivulle pitää kirjoittaa, jotta lukija ostaa tuotteen?

Kun lukija pääsee myyntitekstin loppupuolelle, monesti huomio kiinnittyy siihen, että hän klikkaisi painiketta ja jatkaisi prosessin seuraavaan vaiheeseen. Monesti myyntitekstin loppupuolella on kuitenkin pieniä, mutta merkittäviä puutteita, jotka saavat lukijan lähtemään sivulta ja jättämään prosessin kesken.

Lukija ei nimittäin klikkaa painiketta ja jatka maksuvaiheeseen, jos hän on epätietoinen jostain ostamiseen tai tuotteeseen liittyvästä asiasta. Epävarmuus johtaa passiivisuuteen.

Jos myyntisivusi tarkoituksena on saada lukija tekemään osto, varmista, että sivulta löytyvät varmasti nämä tiedot selkeästi esitettynä:

  • mitä tuote sisältää
  • tuotteen hinta (mahdollisine toimitus- ja postikuluineen)
  • miten ja milloin tuote toimitetaan
  • miten tuote maksetaan
  • tuotteen palautusoikeus tai takuu
  • yhteystiedot

Näiden lisäksi voit linkittää esimerkiksi sivun loppuun yrityksesi tietosuojaa ja rekistereitä koskevat selosteet sekä tarkemmat sopimus- ja maksuehdot. 

Varsinkin digitaalisten tuotteiden, kuten verkkokurssien kohdalla, toimitustapa on usein epäselvästi kerrottu. Sinulle myyjänä voi olla itsestäänselvyys, että verkkokurssin kirjautumistiedot kurssialustalle toimitetaan sähköpostitse ja että kurssimateriaalit ovat käytettävissä 12 kuukauden ajan, mutta asiakas ei tiedä näitä ilman, että kerrot ne hänelle. Jos unohdat mainita tiedot myyntisivulla, lukija jättää tuotteen todennäköisesti ostamatta, koska myyntitekstisi ei vastaa hänen kysymyksiinsä.  

Sinulla voi myös olla kiusaus ilmoittaa myyntisivulla pelkkä tuotteen hinta ja jättää mainitsematta esimerkiksi postikulujen määrä. Näin tuote vaikuttaa edullisemmalta ja siten houkuttelee enemmän ostajia, eikö vain? Ehkä, mutta mikään ei ole raivostuttavampaa kuin kassalla ilmenevät, yllättävät lisäkulut. Lukija saattaa kokea tulleensa huijatuksi ja jättää ostoksen tekemättä.

Ole siis selkeä ja rehellinen. Kerro tarkasti ostoprosessista ja tuotteestasi, äläkä piilottele tietoa tai jätä omasta mielestäsi itsestäänselviä asioita mainitsematta. Ikävät yllätykset saavat myyntisivusi lukijan todennäköisemmin lähtemään sivulta ja jättämään tuotteesi ostamatta. 


Älä tuskaile myyntisivun kanssa, vaan tilaa valmis teksti minulta!

Tai jos olet jo kirjoittanut tekstin, editoin sen puolestasi houkuttelevammaksi.

Mitä mieltä olet artikkelista? Jätä kommentti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.